Precizari privind plata CASS pentru veniturile obtinute din inchiriere aferente trimestrului I 2014

ANAF informeaza ca a fost aprobat Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 550/2014 privind aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 2/2014.

Potrivit acestui act normativ, contribuabilii carora nu le sunt incidente prevederile art. 82 alin. (2) din Codul Fiscal, intrucat nu au avut obligatia efectuarii de plati anticipate in anul precedent, au obligatia efectuarii platilor anticipate pentru anul curent, pentru sumele cu titlu de impozit sau contributii sociale inscrise in decizie si pentru care termenele de plata au expirat, la data comunicarii de catre organul fiscal a deciziei de impunere pentru plati anticipate.

In situatia in care organul fiscal comunica contribuabililor deciziilor de plati anticipate dupa expirarea termenelor de plata prevazute de Codul Fiscal, acestia nu datoreaza accesorii pentru perioada cuprinsa intre termenul de plata prevazut de Codul Fiscal si data comunicarii deciziei de plati anticipate, inclusiv.

In acest context, contribuabilii persoane fizice care au obtinut venituri din inchirieri si pentru care deciziile de impunere pentru contributiile de asigurari sociale de sanatate au fost comunicate cu intarziere, nu datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru perioada cuprinsa intre termenul de plata prevazut de Codul Fiscal, respectiv 25 martie 2014 si data comunicarii deciziei de impunere.

In cazul in care contribuabilii au platit deja penalitati pentru intarzierea la plata, sumele percepute ca accesorii vor fi compensate cu alte obligatii datorate bugetului de stat sau, dupa caz, pot fi restituite.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Intarzierea la plata CASS pentru chirii, fara penalitati daca nu s-a primit decizia de impunere
*CASS pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor: info oficiale si exemple calcul
*CASS pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor – precizari oficiale
*CASS pe veniturile din chirii si arenda – precizari importante

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 343 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.