Registrul Comertului elibereaza certificate constatatoare si online

Certificatele constatatoare eliberate de Registrul Comertului se pot obtine si online, din data de 10 aprilie 2014, prin intermediul portalului Oficiului National al Registrului Comertului – https://portal.onrc.ro.

Certificatele constatatoare eliberate de Oficiul National al Registrului Comertului cuprind informatii privind starea la zi a unei companii, informatii esentiale de natura statutara, financiara si a domeniului de activitate. Aceste certificate sunt necesare, si, de multe ori obligatorii, in a demonstra legitimitatea companiei si in desfasurarea activitatilor autorizate. Acestea devin documente esentiale pentru companie in relatia cu institutii publice sau alte entitati (de exemplu: in cazul participarii la licitatii, solicitarii de credite bancare, sau in fata instantelor judecatoresti, etc).

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul ONRC in data de 10 aprilie 2014, noul serviciu electronic specializat de tip e-Guvernare, InfoCert, a fost dezvoltat cu scopul de a creşte gradul de operativitate in relatia cu beneficiarii serviciilor ONRC (cetateni, mediu de afaceri, administratie publica, alte entitati), prin furnizarea de documente cu semnatura electronica, in mod automat, fara interventia operatorului de date, 24/24 ore, 7/7 zile. Plata se realizeaza electronic, prin utilizarea unui card bancar, solicitantul obtinând o factura electronica.

Documentele furnizate prin serviciul online InfoCert se supun dispozitiilor Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica, cu modificarile si completarile ulterioare. Datele continute de certificatul constatator/furnizarea de informatii obtinute prin InfoCert sunt protejate, astfel incât sa asigure:
– autenticitatea: documentul obtinut este semnat electronic si contine elemente de siguranta, precum codul de bare unic la nivel ONRC si marcajul grafic de pe fundal;
– integritatea: informatiile continute in document nu pot fi modificate dupa ce acesta a fost emis, continutul fiind incriptat şi restrictionat;
– data sigura a emiterii: se cunoaste precis momentul in care certificatul a fost emis, prin aplicarea unei marci temporale unice;
– verificarea: documentul poate fi verificat la o data ulterioara obtinerii acestuia, prin utilizarea codului de bare aplicat pe document.

Accesul in portal este securizat si se realizeaza pe baza de user si parola.

(Visited 1,488 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 9 = fourteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.