Guvernul a aprobat scutirea de impozit a profitului reinvestit. Masura se aplica pana la 31 decembrie 2016

Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru modificarea art.19.2 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, in sensul scutirii de la plata a impozitului pe profitul reinvestit.

Potrivit Ordonantei de Urgenta, agentii economici vor fi scutiti integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice, respectiv masini, utilaje si instalatii de lucru.

Scutirea se calculeaza trimestrial sau anual, dupa caz. Actul normativ reglementeaza si modul de constituire a rezervelor corespunzatoare profitului reinvestit.
Impactul bugetar estimat pentru anul 2014 este de 137,5 milioane lei.

Pentru aplicarea acestei facilitati fiscale va fi luat in considerare profitul contabil inregistrat incepand cu 1 iulie 2014 si investit in echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru produse sau achizitionate dupa aceasta data. Scutirea de impozit a profitului reinvestit se va aplica pana la data de 31 decembrie 2016 inclusiv.

“Prin aceasta masura de relaxare fiscala raspundem unei mai vechi asteptari a mediului de afaceri. Prin neimpozitarea profitului reinvestit vom stimula investitiile si oferta interna“, considera ministrul Finantelor Publice, Ioana Maria Petrescu.

Ministrul Finantelor Publice Ioana-Maria Petrescu, secretarul de stat Dan Manolescu si o echipa tehnica din minister au avut consultari pe marginea acestui proiect, anterior promovarii lui pe agenda sedintei de Guvern, cu reprezentanti ai mediului de afaceri, in cadrul Comisiei de Dialog Social si in CES.

(Visited 312 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.