Contract munca perioada determinata, cu durata incerta

De regula, in cazul unui contract individual de munca pe perioada determinata, durata muncii este cunoscuta. Pot exista, insa, si situatii in care in ciuda faptului ca contractul individual de munca este pe durata determinata, durata muncii nu este cunoscuta de la inceput. Inregistrarea acestuia in Registrul General de Evidenta a Salariatilor, poate pune aumite probleme in practica.

Situatiile in care data la care expira contractul individual de munca este incerta sunt urmatoarele:

• cand se inlocuieste un salariat al carui contract indivdual de munca este suspendat

• cand se angajeaza personal in vederea desfasurarii de lucrari, proiecte sau programe

• cand se angajeaza o persoana care in termen de 5 ani de la data angajarii va indeplini toate conditiile necesare in vederea pensionarii pentru limita de varsta

• in alte situatii prevazute de legi speciale

In ciuda faptului ca durata contractului individual de munca este incerta, aceasta trebuie specificata in contract, doar in acest caz transmiterea in Revisal este posibila.

Daca in cazul contractelor in care data de sfarsit este cunoscuta si aceasta este trecuta la campul “Data sfarsit activitate”, in cazul contractelor cu durata incerta, exista campul “Exceptie data de sfarsit”.

Aceasta mentiune este obligatorie si este in scopul informarii angajatului cum ca contractul sau de munca se poate termina in momentul in care situatia care a determinat angajarea sa nu mai exista.

Autor: Stan Lavinia, SC Conta Radulescu SRL

 

(Visited 485 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.