Controlul inopinat in domeniul relatiilor de munca 2014

Controlul inopinat consta in activitatea de verificare faptica si documentara, in principal, ca urmare a unei sesizari cu privire la existenta unor fapte de incalcare a legislatiei fiscale, fara anuntarea in prealabil a contribuabilului.

cumparaPachete produse
20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca + Regulamentul intern: model si documente conexe = 69 lei

 

Controlul inopinat – tip campanie

Acest gen de control specific izvoraste din Programul anual de actiuni al Inspectiei Muncii, aprobat de inspectorul general de stat si vizeaza mari domenii de activitate precum si o problematica precisa circumscrisa atat relatiilor de munca cat si securitatii si sanatatii in munca.

In acest sens, in vederea derularii corespunzatoare a acestui gen de controale, la nivel central se constituie un colectiv coordonare a campaniei care planifica actiunile in teritoriu si centralizeaza operativ, zilnic rezultatele actiunilor din judete.

 Control inopinat – solutionarea sesizarilor reclamatiilor

Acest tip de control este o componenta deosebit de importanta a activitatii corpului de control relatii de munca, precum si o veritabila sursa pentru derularea controalelor inopinate. Sesizarile si reclamatiile adresate ITM cuprind o paleta deosebit de diversificata de probleme legate de derulare a raporturilor de munca din unitatile aflate in evidenta si implica un volum de munca destul de mare pentru verificarea si solutionarea lor in termenele legale.

Pentru solutionarea operativa a acestora, la nivelul ITM s-au organizat:

-o linie telefonica directa cu robot (HOT-LINE), care preia non-stop sesizarile formulate de cei interesati cu privire la neaplicarea prevederilor legislatiei muncii;

-o cutie postala destinata sesizarilor si reclamatiilor.

Tipologia actiunilor specifice ale Inspectiei Muncii nu este limitativa, ea putind fi adaptata unor cerinte de evaluare si comandamente ale conducerii Ministerului Muncii Solidaritatii Sociale si Familiei, corespunzator obiectivelor cerute si problematicii supuse controlului.

 

 

(Visited 554 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.