Sinteza saptamanii 12-16 mai 2014 (Controlul de fond in domeniul relatiilor de munca, Ghid privind acordarea esalonarii la plata a obligatiilor fiscale…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.

*Controlul de fond in domeniul relatiilor de munca (2014): documente si date solicitate
Controlul de fond are ca obiectiv verificarea modului in care angajatorii aplica prevederile legislatiei muncii si a clauzelor din contractele colective de munca, precum si realizarea unei analize de ansamblu a activitatii in domeniul relatiilor de munca si al evidentei muncii.

*Bilant la 31.12.2013: pdf-ul inteligent a fost actualizat in 09.05.2014

*Contractul individual de munca cu timp partial: 3 elemente obligatori
Contractul individual de munca cu timp partial poate fi incheiat atat pe durata nedeterminata, cat si pe durata determinata dar, obligatoriu, numai in forma scrisa.

*Modificarea contractului colectiv de munca 2014: procedura
Clauzele contractului colectiv de munca pot fi modificate pe parcursul executarii lui, in conditiile legii, ori de cate ori toate partile indreptatite sa negocieze contractul colectiv de munca convin acest lucru.

*Ghid privind acordarea esalonarii la plata a obligatiilor fiscale

*Care sunt principalele taxe si tarife pe care le elimina Guvernul
Ministerul Finantelor Publice a lansat miercuri in dezbatere publica doua proiecte de acte normative a caror aplicare, coroborata cu alte acte din legislatia secundara, va conduce la eliminarea si comasarea a 92 de taxe parafiscale si tarife.

*Concediul medical poate fi intrerupt?

*Declaratia 112: pdf inteligent actualizat in 13.05.2014

(Visited 234 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 × = sixty four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.