Ponta admite ca taxa pe stalp are erori: “Agricultorii ar putea scapa de impozit

Taxa pe constructiile speciale, al carei prim termen de plata este pe 26 mai, ar putea suferi modificari. Guvernul ia in calcul, in special, schimbari pentru agricultura.

Mediul de business a contestat, in repetate randuri, taxa pe stalp, sustinand ca afecteaza serios investitiile, mai ales din agricultura, energie si telecom. Mai mult, companiile au aratat ca impactul financiar a fost mult subestimat de Ministerul de Finante.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

Victor Ponta a declarat, luni, ca taxa pe constructii speciale ar putea suferi, in viitor, unele modificari, mai ales in agricultura, raspunzand astfel unei intrebari pe aceasta tema.

“Categoric da. Taxa pe constructii speciale… de fapt a fost incetarea unei exceptii referitoare la constructiile industriale. Nu a fost ca intentie atunci cand anul trecut ne-a propus ministrul de finante, n-a fost ca intentie si partea de agricultura. Si acum, dupa data de 25 (mai – n.r.), dupa ce se fac raportarile, o sa vedem exact care este impactul si ce anume din zona de agricultura putem sa scutim in viitor. Din punctul meu de vedere, asta o sa si facem”, a spus Ponta, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca Guvernul “avea estimat un impact de incasari de vreo 400 milioane de lei si incasarile vor fi mult mai mari cu siguranta”.

Normele de aplicare a taxei pe stalp au fost publicate, sub forma de proiect abia in urma cu o saptamana, cu toate ca taxa a fost introdusa in Codul Fiscal la 1 ianuarie 2014, iar primul termen de plata este 26 mai.

Controversele din jurul acestui nou impozit, de la lacunele in formularea reglementarii si lipsa de informatii privind baza si modul de calcul, pana la subevaluarea impactului financiar au dus la amanarea unei decizii din partea guvernului privind normele de aplicare.

In plus, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a aratat nemultumit de efectele taxei, despre care a spus ca nu a avut destule informatii si nu a stiut impactul pentru agricultori.

(Visited 289 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.