4.500 de lei amenda pentru nedepunerea Bilantului la timp

ANAF reaminteste societatilor comerciale, societatilor/companiilor nationale, regiilor autonome, institutelor nationale de cercetare-dezvoltare ca au obligatia de a intocmi si depune situatiile financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice in termen de 150 zile de la incheierea exercitiului financiar. Astfel, ultima zi stabilita prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 79/2014 in vederea depunerii bilantului pentru anul 2013 de catre entitatile enumerate este vineri, 30 mai 2014.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Situatiile financiare anuale pot fi depuse prin mijloace electronice de transmitere la distanta sau la ghiseul unitatilor fiscale la care sunt arondati operatorii economici.

In cazul depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanta pentru contribuabilii care detin certificat digital, situatiile financiare anuale si raportarile contabile se depun in format .pdf cu fiier .xml atasat.

In cazul depunerii la ghieu, situatiile financiare anuale si raportarile contabile se depun in format .pdf cu fiier .xml atasat, pe suport CD, insotite de rezumatul declaratiei (prima pagina) listat si stampilat.

Nedepunerea in termenul legal a situatiilor financiare anuale si raportarilor contabile se sanctioneaza contraventional cu amenda de la:
*300 lei la 1.000 lei, daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 1 si 15 zile lucratoare;
*1.000 lei la 3.000 lei, daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 16 si 30 de zile lucratoare;
*1.500 lei la 4.500 lei, daca perioada de intarziere depaseste 30 de zile lucratoare.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Bilant la 31.12.2013: pdf-ul inteligent a fost actualizat in 09.05.2014
*Situatii financiare anuale incheiate la 31 decembrie: intocmire si depunere
*Situatii financiare si raportari anuale pentru anul 2013: intocmire si depunere (ghid ANAF)
*Situatii financiare 2013: termen depunere
*Depunerea situatiilor financiare aferente anului 2013 – ghid practic

(Visited 2,177 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.