Impozitarea drepturilor de autor in 2014 – info utile

Ce impozite se platesc in 2014 pentru veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuala?

Trebuie sa avem in vedere doua situatii distincte, si anume: cand beneficiarul veniturilor nu obtine si alte venituri si cand beneficiarul veniturilor obtine si alte venituri.

In prima situatie, contribuabilul va datora:
• Contributia de Asigurari Sociale, prin aplicarea cotei de 10,5% la venitul brut din contract, diminuat cu o cheltuiala forfetara deductibila de 20%.
• Contributia de Asigurari Sociale de Sanatate, prin aplicarea cotei de 5,5% la venitul brut din contract, diminuat cu o cheltuiala forfetara deductibila de 20%.
• Impozitul pe venit: la semnarea contractului, beneficiarul poate opta pentru una din urmatoarele variante: o cota de impunere de 10% la venitul brut din care se deduc contributiile sociale obligatorii retinute la sursa sau o cota de impunere de 16%la venitul brut

In cea de-a doua situatie, contribuabilul va datora:
• Impozitul pe venit: la semnarea contractului, beneficiarul poate opta pentru una din urmatoarele variante: o cota de impunere de 10% la venitul brut din care se deduc contributiile sociale obligatorii retinute la sursa sau o cota de impunere de 16%la venitul brut.

Veniturile din drepturi de proprietate intelectuala (drepturile de autor) reprezinta veniturile obtinute din valorificarea sub orice forma a drepturilor de proprietate intelectuala.

Sursa: www.preturicontabilitate.ro

(Visited 545 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.