Sinteza saptamanii 26-30 mai (Concediere colectiva: dreptul salariatilor concediati la reangajare, HG nr.421/2014: modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

*Scutirea de impozit a profitului reinvestit. Vezi aici cum se calculeaza! (HG 421/2014)
In M.O nr.384/2014 a fost publicata H.G nr.421/2014 prin se aduc calificari asupra modului in care se va calcula aceasta scutire de impozit.

*Ordine de plata/Foi de varsamant (OPFV_2014) – program actualizat in 26.05.2014

*Ghid privind impozitarea veniturilor din arenda (2014)
Potrivit Codului fiscal, veniturile obtinute din arendarea bunurilor agricole din patrimonial personal, sunt clasificate in categoria veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor.

*Care este baza de calcul a indemnizatiei de concediu medical daca in ultimele 6 luni nu exista venituri?
Potrivit art.10 alin.(1) din OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, baza de calcul a indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

*Concediere colectiva: dreptul salariatilor concediati la reangajare
Codul muncii prevede la art.74 ca in termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectiva are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.

*Ghid privind declararea si plata contributiilor sociale – oficial ANAF 2014
Ghid privind declararea si plata contributiilor sociale de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente si alte venituri precum si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri.

*Impozit pe profit: principii fiscale si contabile, baza de impozitare (info utile CECCAR)
Impozitul pe profit reprezinta un indicator de renumerare a factorului stat. Sunt obligate la plata impozitului pe profit toate entitatile economice care desfasoara activitati economice si nu sunt clasificate in alte categoriide impozitare a activitatii, cum sunt microintreprinderile sau organizatiile nonprofit.

*HG nr.421/2014: modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal (scutirea de impozit a profitului reinvestit, impozit pe constructii speciale etc)

(Visited 303 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five × = 25

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.