Sinteza saptamanii 2-6 iunie (majorare salariu minim iulie 2014: model act aditional + model decizie, contract individual de munca – valabil in 2014…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.

* Impozitul pe constructii: cota de impozitare si baza impozabila (oficial ANAF)
In M.O. nr.384/23.05.2014 a fost publicata HG.421/2014. In ceea ce priveste Titlul IX.3 – Impozitul pe constructii din anumite precizari cu privire la aplicarea prevederilor art. 296.35 “Cota de impozitare si baza impozabila”

 

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

* Declaratia 112: pdf inteligent actualizat in 29.05.2014

* Cotele de contributie de asigurari sociale pentru anul 2014

* Normativ cu noul tarif al Inspectiei muncii. Vezi aici cat platesti pentru recuperarea datelor din REVISAL
Tariful care se percepe de la persoanele fizice, juridice, de la persoanele fizice autorizate si de la alte entitati constituite in conditiile legii pentru categoria de servicii prestate este de 20 lei/document

* Decizie incetare CIM disciplinar: model 2014
Concedierea reprezinta incetarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului.

* Ordine de plata/Foi de varsamant (OPFV_2014) – program actualizat in 03.06.2014

* Cum se calculeaza salariul?
Analci a intrebat: “cum se calculeaza salariul unui angajat care are salariul minim pe economie(850 lei) si a avut 10 zile de concediu medical?”

* Contract individual de munca – valabil in 2014 (model cadru si model complex)
Contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu.

* Majorare salariu minim iulie 2014: model act aditional + model decizie
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se va majora la 900 lei incepand cu data de 1 iulie 2014.

* TVA: operatiuni impozabile privind taxa pe valoarea adaugata
Persoana impozabila din punct de vedere al TVA este acea persoana juridica care are un sediu fix in Romania si dispune de suficiente resurse tehnice si umane pentru a efectua regulat livrari de bunuri si/sau prestari de servicii impozabile.

(Visited 595 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.