Sinteza saptamanii 9-13 iunie (contractul colectiv de munca: proces-verbal de alegere a reprezentantilor salariatilor, model notificare demisie (conform exigentelor legale…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

*Declaratii fiscale cu termen limita de depunere 25.06.2014

*Contractul colectiv de munca: proces-verbal de alegere a reprezentantilor salariatilor (model word si pdf)
Potrivit art.229 din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, contractul colectiv de munca este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca

*Proces verbal de predare-primire bunuri necesare pentru desfasurarea activitatii (model 2014)

*Model notificare demisie (conform exigentelor legale) + procedura comunicarii demisiei
Demisia reprezinta actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

*Regulament intern: reguli privind organizarea timpului de munca (orar, exceptii, probleme intalnite)
Timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si indeplineste sarcinile si atributiile sale, conform prevederilor contractului individual de munca, contractului colectiv de munca aplicabil, prezentului regulament intern si/sau ale legislatiei in vigoare.

*Declaratia 307: instructiuni completare
ANAF prezinta instructiunile de completare a „Declaratiei privind sumele rezultate din ajustarea/ corectia ajustarilor/ regularizarea taxei pe valoarea adaugata”, formular 307.

(Visited 295 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 8 = one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.