[PDF] Cerere concediu paternal: model valabil si in 2019

cerere concediu paternal 5 zile, concediu paternal obligatoriu, concediu paternal codul muncii, concediu paternal obligatoriu 2014, cerere concediu paternal, model cerere concediu paternal

Concediul paternal este acordat pentru a oferi tatalui posibilitatea de a participa la ingrijirea nou-nascutului, potrivit scopului declarat in Legea nr. 210/1999 care reglementeaza acest concediu.

In prezent, tatii beneficiaza de doua tipuri de concediu in ceea ce priveste copilul nou-nascut: concediul paternal de cinci zile, care poate fi prelungit cu inca zece in cazul in care au absolvit un curs de puericultura, si concediul parental de crestere si ingrijire a copilului, de pana la doi ani.

Concediul paternal se acorda pe baza de cerere, in primele opt saptamani de la nasterea copilului. Potrivit Codului muncii, cele cinci, respectiv 15 zile de concediu paternal constituie vechime in munca, iar angajatorul nu poate refuza acordarea concediului.

Ca sa poata dovedi absolvirea acestor cursuri de puericultura, tatalui i se va elibera un atestat de catre medicul de familie sau de catre organizatia unde a urmat cursurile de puericultura, dupa verificarea notiunilor dobandite.

Contabun.ro a mai publicat si:
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

 

Cerere de concediu paternal este link-ul de unde puteti descarca un model in format jpg.

Pentru mai mult formulare de modele necesare unui angajat trebuie sa cititi „Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare”

DOSARUL-PERSONAL-AL-SALARIATULUI

(Visited 64,833 times, 3 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.