Procedura declararii contribuabililor inactivi

Contribuabilii persoane juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica ce nu isi indeplinesc, pe parcursul unui semestru calendaristic, nicio obligatie declarativa prevazuta de lege, sunt declarati inactivi conform unei proceduri recente a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Obligatia declarativa se refera la depunerea declaratiilor 100, 112, 101, 300, 301, 390, 394.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Semestrial, in termen de 15 zile de la termenul de transmitere a notificarilor pentru termenele de declarare 25 iunie, respectiv 25 decembrie, autoritatea fiscala intocmeste lista contribuabililor care indeplinesc conditiile pentru a fi declarati inactivi.

Pentru a fi reactivati, contribuabilii declarati inactivi, trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa isi indeplineasca toate obligatiile declarative prevazute de lege;
b) sa nu inregistreze obligatii fiscale restante;
c) organele fiscale sa constate ca acestia functioneaza la domiciliul fiscal declarat.

Contribuabilii pentru care s-a deschis procedura insolventei in forma simplificata, contribuabilii care au intrat in faliment sau cei pentru care s-a pronuntat ori a fost adoptata o hotarâre de dizolvare se reactiveaza de organul fiscal, la cererea acestora, dupa indeplinirea obligatiilor declarative.

Ordinul comun al Ministerului Finantelor Publice si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1847 din 1 iulie 2014 (ordinul 1847 ) pentru aprobarea procedurilor de aplicare a art. 78^1 din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 535 din 18 iulie 2014.

 

(Visited 583 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.