Comunicare catre salariatul concediat despre reinfiintarea postului – model 2014

Potrivit prevederilor art.74 alin.(1) – (4) dinCodul muncii, in termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectiva are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.

In situatia in care in perioada prevazuta mai sus se reiau aceleasi activitati, angajatorul va transmite salariatilor care au fost concediati de pe posturile a caror activitate este reluata in aceleasi conditii de competenta profesionala o comunicare scrisa, prin care sunt informati asupra reluarii activitatii.

Salariatii au la dispozitie un termen de maximum 5 zile calendaristice de la data comunicarii angajatorului pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.

In situatia in care salariatii care au dreptul de a fi reangajati nu isi manifesta in scris consimtamantul in termenul prevazut mai sus sau refuza locul de munca oferit, angajatorul poate face noi incadrari pe locurile de munca ramase vacante.

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Contabun.ro ca prezinta mai jos un model de comunicare prin care salariatii concediati sunt informati asupra reluarii activitatii, model extras din lucrarea “40 de modele si formulare necesare la incetarea contractului individual de munca”.

Antetul societatii

Comunicare
Nr. ……… / …………
despre reinfiintarea postului de ……………………….

Stimate doamna/domn………………………………….

Avand in vedere decizia conducerii SC ………. SRL de reinfiintare a postului de ………………………… , in aceeasi activitate.
In baza prevederilor art.74 din Codul muncii, republicat.

Va comunicam ca aveti prioritate la ocuparea postului de ……………………. .

Avand in vedere cele mentionate, va informam ca aveti la dispozitie un termen de maximum 5 zile calendaristice de la data comunicarii prezentei pentru a va manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
Refuzul locului de munca oferit sau nemanifestarea consimtamantului in termenul mentionat in prezenta adresa, da dreptul angajatorului de a face o noua angajare pe locul de munca vacant.

Reprezentant legal,

Dovada comunicarii:
(semnatura fostului salariat si data/dovada comunicarii)

(Visited 592 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.