Apartenenta la o casa de sanatate – info utile si model declaratie pe propria raspundere

Conform art. 208 alin.(3) din Legea nr.95/2005 privind reforma in domeniul sanatatii, unul dintre principiile sistemului de asigurari sociale de sanatate din Romania este libera alegere de catre asigurati a casei de asigurari de sanatate.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

Iar potrivit art.218 alin.(2) lit.a) din actul normativ mentionat, asiguratii au dreptul sa aleaga furnizorul de servicii medicale, precum si casa de asigurari de sanatate la care se asigura, in conditiile prezentei legi si ale contractului-cadru.

Depunerea declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, la termenele prevazute in Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, revine in obligatia persoanelor juridice sau fizice care au calitatea de angajator, precum si persoanele asimilate angajatorilor, conform dispozitiilor art. 215 alin. (2) din actul normativ mentionat.

Prin urmare, angajatorul va declara salariatul la casa de sanatate aleasa de salariat neavand importanta domiciliul efectiv al salariatului.

In acest sens, recomandam ca salariatul sa completeze o declaratie pe propria raspundere privind apartenenta la o casa de sanatate.

Contabun.ro va prezinta mai jos un model de declaratie pe propria raspundere privind apartenenta la o casa de sanatate, extras din lucrarea “Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare”.

Declaratie pe propria raspundere privind apartenenta la o casa de sanatate

Subsemnatul/subsemnata……………………………., salariat/salariata la SC ………… SRL, declar prin prezenta ca sunt inscris pe listele medicului de familie ………………… care apartine de Casa de Sanatate …………………..…… .

Data: ………………….

Semnatura: ………………….

(Visited 1,715 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.