Contribuabilii vor putea plati taxele si impozitele cu cardul

Ministerul Finantelor Publice a lansat in dezbatere publica un act normativ care ar urma sa reglementeze cadrul legal care sa permita achitarea taxelor si a impozitelor cu cardul bancar direct la ghiseele ANAF.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Conform propunerilor de reglementare, comisionul nu ar depasi cumulat, procentul de 0,3% din valoarea tranzactiei, fara a se mai percepe si alte costuri suplimentare.

Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta, Trezoreria Statului va accepta conectarea la un sistem de plata numai daca acesta va cumula simultan o serie de conditii, intre care mentioneaza limitarea comisionului.

Potrivit comunicatului de presa al institutiei, noul sistem de plata oferit de Trezoreria Statului va contribui atat la stimularea platilor cu mijloace electronice moderne, cat si la diminuarea platilor in numerar efectuate de catre contribuabil la ghiseele institutiilor publice.

Implementarea acestui sistem nu va genera costuri pentru institutiile publice care vor incasa venituri bugetare intrucat se utilizeaza sistemul actual de decontare utilizat in relatia cu Trezoreria Statului, iar comisioanele de decontare vor fi suportate de la bugetul de stat, mai mentioneaza sursa citata.

(Visited 187 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five + = 9

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.