Ordinul nr. 1083/2014: stabilirea ratelor de dobanzi practicate de Trezoreria Statului

Ordinul nr. 1083/2014privind stabilirea ratelor de dobanzi practicate de Trezoreria Statului (M.O nr. 625/16.08.2014).

Avand in vedere dispozitiile art. 10 alin. (5) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul prevederilor art. 15 alin. (3^1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2013, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul delegat pentru buget emite urmatorul ordin:

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

ART. 1
Incepand cu data de 1 septembrie 2014, ratele dobanzilor aplicate de Trezoreria Statului la disponibilitatile pastrate in contul curent general al Trezoreriei Statului care, potrivit reglementarilor legale in vigoare, sunt purtatoare de dobanzi, precum si la depozitele la termen constituite de titularii acestora se stabilesc dupa cum urmeaza:
a) rata dobanzii la vedere acordata la disponibilitatile pastrate in conturi la Trezoreria Statului se stabileste la 0,10% pe an;
b) rata dobanzii acordata la depozitele pe termen de o luna se stabileste la 0,20% pe an;
c) rata dobanzii acordata la depozitele pe termen de 3 luni se stabileste la 0,25% pe an.

ART. 2
Prevederile prezentului ordin vor fi duse la indeplinire de Directia generala de trezorerie si datorie publica din cadrul Ministerului Finantelor Publice, precum si de directiile generale regionale ale finantelor publice.

ART. 3
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului delegat pentru buget nr. 247/2014 privind stabilirea ratelor de dobanzi practicate de Trezoreria Statului, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 125 din 20 februarie 2014, se abroga.
ART. 4

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data de 1 septembrie 2014.

(Visited 400 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 2 = eleven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.