Intrebare: Daca in perioada de proba salariatul ne aduce un certificat de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca, perioada de proba se suspenda?
Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
Raspuns: Potrivit prevederilor art.31 alin.(1) din Codul muncii, pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
Iar potrivit dispozitiilor art.49 alin.(6) din Codul muncii, republicat, in cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Concediul pentru incapacitate temporara de munca este un caz de suspendare de drept a contractului individual de munca (art.50 lit.b) din Codul muncii).
Prin urmare, in cazul in care in perioada de proba intervine un caz de suspendare, in cazul de fata incapacitate temporara de munca, perioada de proba se prelungeste cu zilele nelucrate.
Atenție! Verificarea aptitudinilor profesionale la incadrarea persoanelor cu handicap se realizeaza exclusiv prin modalitatea perioadei de proba de maximum 30 de zile calendaristice (art.31 alin.(2) din Codul muncii).
(Visited 730 times, 1 visits today)
Leave a Reply