Plata impozitului anual pe venitul din activitati agricole, pentru anul 2014 – termen 27 octombrie 2014

ANAF anunta contribuabilii referitor la plata impozitului anual pe venitul din activitati agricole stabilit pe baza normelor anuale de venit, pentru anul 2014.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Intrucat 25 octombrie 2014 este zi nelucratoare, luni, 27 octombrie 2014 este termenul de plata pentru :
– prima rata reprezentand 50% din impozitul anual pe venitul din activitati agricole stabilit pe baza normelor anuale de venit;
– prima rata reprezentand 50% din contributia de asigurari sociale de sanatate aferenta veniturilor din activitati agricole impuse pe baza normelor anuale de venit.

Impozitul pe venitul din activitati agricole se calculeaza de organul fiscal competent prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului anual din activitati agricole stabilit pe baza normei anuale de venit, impozitul fiind final, si emite decizia de impunere catre contribuabil.

Plata impozitului anual pe venitul din activitati agricole stabilit pe baza normelor anuale de venit se face in contul : 20.03.01.13 „Impozit pe venituri din activitati agricole”.

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate aferenta veniturilor din activitati agricole se face îi contul : 26.21.05.03.02 „Contributii de asigurari sociale de sanatate datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente si alte activitati si persoanele care nu realizeaza venituri”.

Sursa: Finante Arges

(Visited 353 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.