Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului se trec in fisa postului?

Potrivit prevederilor art.17 alin.(3) lit.e) si alin.(4) din Codul muncii, printre elementele obligatorii care trebuie sa se regaseasca in continutul contractului individual de munca si asupra carora persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, trebuie sa fie informata se numara si criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului.

 

Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la art.17 alin. (3) din Codul muncii in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Si in temeiul Modelului – cadru al contractului individual de munca, aprobat prin Ordinul 64/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului trebuie sa se regaseasca, obligatoriu, in cuprinsul contractului individual de munca.

Dreptul sa stabileasca obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora ii revine angajatorului (art.40 alin.(1) lit.f) din Codul muncii).

Pentru un model de contract individual de munca complex si actualizat la zi, dar si pentru alte formulare absolut necesare la incheierea contractului de munca vezi lucrarea “20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca” .

Criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor se numara printre categoriile de dispozitii pe care trebuie sa le contina si Regulamentul intern, conform art.242 lit.i) din Codul muncii.

Prin urmare, criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului trebuie sa se regeasca in cuprinsul contractului individual de munca si nu in fisa postului. In plus, criteriile si procedura de evaluare profesionala a salariatilor se numara printre categoriile de dispozitii care nu ar trebui sa lipseasca din cuprinsul regulamentului intern.

(Visited 878 times, 3 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 4 = five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.