Suspendarea contractului de munca in baza concediului medical se inregistreaza in Revisal?

Potrivit prevederilor art. 50 lit. a), lit.b) si lit.c) din Codul muncii, contractul individual de munca se suspenda de drept in situatia concediului de maternitate, concediului pentru incapacitate temporara de munca si pe durata carantinei. Iar potrivit art.51 alin.(1) lit.b) din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului in situatia concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Aceste concedii sunt reglementate de OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate si se acorda pe baza certificatului medical eliberat de medicul curant, conform reglementarilor in vigoare.

Iar conform dispozitiilor art. 3 alin. (2)  lit. h) din HG nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cazurile de suspendare a contractului individual de munca in baza certificatelor medicale nu se inregistreaza in Revisal.

(Visited 2,001 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.