Salariatul arestat preventiv poate fi concediat?

Potrivit prevederilor art.50 lit.g) din Codul munciii, contractul individual de munca se suspenda de drept in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala.

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

rsz_like

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Constatarea de catre angajator a suspendarii contractului individual de munca se va face in baza unui inscris oficial din care sa rezulte cu certitudine starea de arest preventiv a salariatului.

Durata arestarii preventive nu poate depasi 30 de zile, in afara de cazul cand este prelungita in conditiile legii (art.233 alin.(1) din Codul de procedura penala).

Daca, insa, arestarea preventiva depaseste 30 de zile, angajatorul poate dispune concedierea salariatului, in temeiul art.61 lit.b) din Codul muncii.

Concedierea poate fi dispusa doar in baza documentului oficial din care sa rezulte cu certitudine starea de arest a salariatului si este justificata de lipsa prelungita a salariatului de la locul de munca, care poate afecta in mod negativ continuitatea activitatii angajatorului.

Daca angajatorul decide concedierea salariatului arestat preventiv, acesta are obligatia de a emite decizia de concediere in termen de 30 de zile calendaristice de la data constatarii cauzei concedierii, adică in cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirarii termenului de 30 de zile de arest preventiv.

(Visited 1,278 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 × one =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.