Formularul 200 se poate depune si on-line, prin intermediul Spatiului Privat Virtual

Formularul 200 prin care contribuabilii trebuie sa-si declare veniturile realizate in anul 2014 se poate depune si on-line, incepand din 6 aprilie 2015, prin intermediul Spatiului Privat Virtual, fara a mai fi necesara deplasarea la sediile administratiilor financiare sau la oficiul postal, potrivit unui comunicat publicat recent pe site-ul ANAF.

Declaratia 200 se completeaza si se depune pana la data de 25 mai 2015, inclusiv, de catre persoanele fizice care au realizat, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din:
1. activitati comerciale;
2. profesii libere;
3. drepturi de proprietate intelectuala;
4. cedarea folosintei bunurilor (chirii) cu titlu de activitate independenta (peste 5 contracte);
5. cedarea folosintei bunurilor (chirii);
6. activitati agricole care nu sunt impuse pe baza normelor de venit;
7. operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract;
8. transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;
9. silvicultura;
10. piscicultura.

Persoanele care au realizat venituri din mai multe surse sau categorii de venit pentru care exista obligatia depunerii declaratiei, vor completa in mod corespunzator, cate o anexa, in functie de numarul de surse sau categorii de venituri realizate, capitolele II „Date privind veniturile realizate, pe surse si categorii de venit, in formularul – „Anexa nr… la Declaratia privind veniturile realizate din Romania”, care se anexeaza la declaratia privind veniturile realizate.

Formularul 200 se poate depune impreuna cu anexele completate (daca este cazul), in format hartie, si direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Contribuabilii care au obtinut venituri dintr-una sau mai multe din sursele enumerate mai sus, nu au obligatia depunerii Formularului 200 daca:
a) au optat pentru determinarea veniturilor pe baza de norma de venit. Totusi, daca au optat pentru aceasta varianta insa au depus declaratia pentru venitul estimat/norma de venit in luna noiembrie sau decembrie 2014, vor depune si Formularul 200;
b) au obtinut venituri din: drepturi de proprietate intelectuala, contracte / conventii civile, contracte de agent, expertiza contabila si tehnica, judiciara sau extrajudiciara si au optat pentru impunerea finala a acestora (retinera impozitului si a contributiei de asigurari sociale de sanatate de catre platitor);
c) au obtinut venituri din cedarea folosintei bunurilor (chirii) cu chiria stabilita in lei, NU au optat pentru deducerea cheltuielilor aferente in sistem real sau in cursul anului 2014, NU au avut mai mult de 5 camere inchiriate in scop touristic. Totusi, daca au depus declaratia pentru venitul in luna noiembrie sau decembrie 2014, vor depune formularul 200 si pentru aceste venituri;
d) au obtinut venituri din arenda.

Formularul 200 se poate obtine in format fizic (imprimat pe hartie) de la sediul unitatilor fiscal sau poate fi descarcat de aici.

Formularul 200 se poate completa electronic si semna cu certificatul digital calificat. Instructiuni detaliate se gasesc aici.

Formularul 200 se poate completa folosind direct serviciul Spatiul Privat Virtual. Instructiuni detaliate se gasesc aici.

 

Spatiul Privat Virtual poate fi accesat de orice contribuabil accesand www.anaf.mfinante.gov.ro «Spatiul privat virtual», pagina „Inregistrare utilizatori” si completand informatiile solicitate. Sunt necesare doar datele de identificare, numarul de telefon, adresa e-mail si numarul uneia dintre decizile de impunere emise de ANAF incepand cu anul 2013.

Lucrari din Libraria contabun.ro:

 

(Visited 360 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.