Concediul de odihna in Declaratia 112

Intrebare: Nu stiu cum sa trec zilele de concediu de odihna in declaratia 112. Multumesc !

Vezi aici lucrarile din Libraria contabun.ro

Raspuns: Potrivit art.144 alin.(1) din Codul muncii, concediul de odihna anual platit este un drept garantat tuturor salariatilor.

Iar conform art.150 alin.(1) din Codul muncii, pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.

De mentionat este si faptul ca zilele de concediu de odihna nu reprezinta o cauza de suspendare a contractului individual de munca.

In ceea ce priveste Declaratia 112, in Anexa 1.2 – Asigurat, la sectiunea A, referitor la perioada lucrata, avem urmatoarele campuri: ore norma zilnica contract, ore lucrate efectiv in luna, ore suspendate in luna, total zile lucrate. Nu avem ca si optiune, in Declaratia 112, sa trecem si orele de concediu odihna.

Prin urmare, apreciem ca zilele de concediu de odihna se evidentiaza in condica de prezenta, in statul de salarii, nu si in declaratia 112. In D112 zilele de concediu de odihna se evidentiaza ca si zile lucrate.

(Visited 2,765 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two × 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.