Declaratia speciala de TVA pentru trimestrul precedent – termen depunere 20 octombrie 2015

Marti, 20 octombrie 2015, este termenul pentru depunerea la organul fiscal competent a Declaratiei speciale de taxa pe valoarea adaugata (TVA) pentru trimestrul precedent (sistem VOES).

 

Declaratia speciala de taxa pe valoarea adaugata (TVA), pentru trimestrul precedent, se depune de catre persoanele impozabile nestabilite in U.E. care presteaza servicii electronice de telecomunicatii, de radiodifiziune si televiziune.

Baza legala: art.152^4 alin.(7) din Codul fiscal care prevede ca in termen de 20 de zile de la sfarsitul fiecarui trimestru calendaristic, persoana impozabila nestabilita in Uniunea Europeana trebuie sa depuna la organul fiscal competent, prin mijloace electronice, o declaratie speciala de TVA, potrivit modelului stabilit de Regulamentul de punere in aplicare (UE) nr. 815/2012 al Comisiei din 13 septembrie 2012 de stabilire a normelor detaliate de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 904/2010 al Consiliului in ceea ce priveste regimurile speciale pentru persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii de telecomunicatii, servicii de radiodifuziune si de televiziune sau servicii electronice catre persoane neimpozabile, indiferent daca au fost sau nu prestate servicii electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune sau televiziune in perioada fiscala de raportare.

(Visited 593 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.