Cum obtin recipisa daca nu cunosc numarul de inregistrare a declaratiei depuse?

Dupa depunerea declaratiilor, online sau la ghiseu, contribuabilii primesc un index de incarcare (in cazul depunerii on-line) sau un numar de inregistrare (in cazul depunerii declaratiei la ghiseu) care va fi folosit pentru a urmari starea declaratiei depuse. Mesajul primit la depunere sau indexul nu constituie confirmarea inregistrarii declaratiei. Confirmarea depunerii va fi afisata in recipisa.

 

*(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

 

Recipisa si starea declaratiei depuse se urmaresc la optiunea “Vizualizare stare” disponibila pe portalul ANAF la adresa https://www.anaf.ro/StareD112/.

Pentru a vizualiza declaratia depusa, se introduce CIF-ul contribuabilului si indexul unui document depus in ultimele trei luni. Daca declaratia a fost depusa on-line se va bifa optiunea “internet” iar in cazul declaratiilor depuse la ghiseu se va bifa obtiunea “ghiseu”. Daca informatiile completate sunt corecte se va afisa o lista a documentelor depuse in aceasta perioada de tip: Declaratii electronice (100, 101, 104, 112, 120, 130, 200, 205, 208, 300, 301, 390, 394, 399, 600, 710), Situatii financiare anuale/Raportari anuale in 2011/2012, Raportari contabile semestriale 06/2011, Formular S1001, 230, Declaratii electronice pentru Control Trafic (T100, T101).

In cazul in care contribuabilul nu cunoaste indexul sau numarul de inregistrare, poate vizualiza starea declaraiei depuse selectand document depus la “ghiseu”; se completeaza CIF-ul contribuabilului iar in loc de index/numar de inregistrare se introduce 0 (zero).

La vizualizare, prelucrarea declaratiei poate fi intr-una din starile:
In prelucrare. Fisierul este in prelucrare pe serverele centrale.Va rugam reveniti.
Fisierul depus nu este un document valid. Datele au fost verificate pe serverul central si s-a constatat ca nu au fost indeplinite criteriile minime pentru a incepe validarea documentului: tipul documentului nu este cunoscut sau documentul nu este semnat sau semnatura electronica nu are drept de depunere pentru CIF sau nu este completata perioada de raportare sau nu are fisier xml atasat. Documentul nu a fost inregistrat. Este necesar sa corectati documentul si sa reluati depunerea.
Documentul are erori de validare. Datele au fost verificate pe serverul central si au fost identificate erori relativ la criteriile de validare stabilite conform Anexei validari si legislatiei in vigoare. Este necesar sa corectati erorile indicate in recipisa si sa redepuneti documentul.
Documentul este valid. Datele au fost verificate de serverul central si s-a constatat ca au fost indeplinite criteriile de validare stabilite conform Anexei validari si legislatiei in vigoare. Datele se transmit institutiilor beneficiare.

ANAF recomanda contribuabililor sa descare si sa pastreze recipisa in format electronic, semnatura digitala fiind valabila doar in format electronic. Recipisa este accesibila pe portal doar 60 de zile de la depunerea documentului.

savciuc1Autor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 7,454 times, 1 visits today)

3 Responses to Cum obtin recipisa daca nu cunosc numarul de inregistrare a declaratiei depuse?

 1. Andreea Vlad says:

  In cazul in care contribuabilul nu cunoaste indexul sau numarul de inregistrare, poate vizualiza starea declaraiei depuse selectand document depus la “ghiseu”; se completeaza CIF-ul contribuabilului iar in loc de index/numar de inregistrare se introduce 0 (zero).

  Varianta aceasta nu mai e posibila in 2023. Puteti face o actualizare a informatiei va rog?

 2. Florin says:

  La CIF se scrie codul societatii, se bifeaza “ghiseu” si la index se scrie anul 2023. Pentru moment inca merge asa. Candva mergea cu un zero “0” apoi cu 2 de zero “00” alta data cu “10”. Acum merge cu anul 2023, probabil in 2024 va fi cu 2024… mai vedem.

 3. Antal Éva-Magdalena says:

  Buna ziua. Ieri am depus pentru persoana fizica o declaratie unica pentru anul 2024. Nu am primit pe email indexul de incarcare.
  Va rog sa-mi ajutati cum pot sa obtin recipisa.
  Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.