Split TVA: Conturile IBAN pot fi aflate de pe site-ul ANAF

Ministerul Finantelor Publice reaminteste ca incepand cu data de 1 octombrie 2017 intra in vigoare optional plata defalcata de TVA.

* Regulament intern: model si documente conexe
* 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

In acest sens, trezoreria statului vine in sprijinul tuturor persoanelor impozabile si le pune la dispozitie conturi gratuite.

Informatiile privind codurile IBAN aferente conturilor de TVA pot fi accesate si on-line pe site-ul ANAF.

In sistemul on-line se poate introduce codul de de identificare fiscala al firmei si un cod captcha de verificare si sunt afisate automat contul IBAN si unitatea de trezorerie pentru firma respectiva.

Pentru a vedea ce cont IBAN ai, poti verifica aici: https://www.anaf.ro/ContIBANTVA/

Toate comisioanele sunt 0, iar extrasele de cont vor fi gratuite si disponibile si on-line.

In plus, CEC Bank a informat Ministerul Finantelor Publice de lansarea contului pentru gestiunea TVA, care prezinta multiple beneficii precum:
• Comision 0 de deschidere si inchidere de cont
• Comisioane 0 la incasari intra si interbancare
• Comision 0 la plati decontate in sistem interbancar si comisioane reduse cu 50% la platile interbancare efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking si Internet Banking CEConline
• Comision 0 pentru depunerile in numerar efectuate de persoanele autorizate
• Comision 0 de administrare in cazul clientilor care achizitioneaza sau detin Pachetul IMM CEC Bank, prin includerea in mod gratuit a contului in pachet.

Contabun.ro a mai publicat si:
*ANAF: in conturile de TVA trebuie sa fie depuse si sume reprezentand TVA incasata in numerar (sesiune plata defalcata a TVA)
*(PDF) Prezentara mecanismului privind plata defalcata a TVA
*(PDF) OG 23/2017: plata defalcata a TVA (MO 706/2017)

(Visited 2,755 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 − four =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.