Ghidul privind recuperarea TVA achitata in alt stat membru al Uniunii Europene – actualizat septembrie 2017

Pe site-ul oficial al ANAF a fost actualizat Ghidul privind recuperarea taxei pe valoare adaugata achitata in alt stat membru al Uniunii Europene.
* Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare – actualizat septembrie 2017
* Regulament intern: model si documente conexe – actualizat septembrie 2017

1. Cine poate beneficia de rambursarea TVA?
Persoanele impozabile stabilite in Romania, care au efectuat importuri si achizitii de bunuri/servicii in alt stat membru al Uniunii Europene – pot beneficia de rambursarea taxei pe valoarea adaugata achitata in acel stat, prin completarea si depunerea formularului 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 302 alin. (2) din Codul fiscal.

Pentru a fi eligibila pentru rambursare in statul membru de rambursare, o persoana impozabila stabilita in Romania trebuie sa efectueze operatiuni care dau dreptul de deducere in Romania. In cazul in care o persoana impozabila efectueaza in Romania atat operatiuni care dau drept de deducere, cat si operatiuni care nu dau drept de deducere, statul membru de rambursare poate rambursa numai acea parte din TVA rambursabila care corespunde operatiunilor cu drept de deducere.

Descarca de aici Ghidul privind recuperarea TVA achitata in alt stat membru al Uniunii Europene

(Visited 245 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 × = four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.