Director financiar Profi:” Nu am adoptat TVA split pentru ca este o masura menita sa complice relatia cu furnizorii”

Lantul de supermarketuri Profi, prezent pe piata locala cu un total de peste 600 de magazine, a decis sa nu aplice plata defalcata a TVA, o masura pe care o considera de natura sa complice relatia cu furnizorii.

„Nu am adoptat aceasta masura deoarece pentru companii ca a noastra nu este obligatorie si deoarece este de natura sa complice relatia cu furnizorii, sa puna un plus de presiune asupra lor, sa genereze probleme de gestiune a fondurilor de trezorerie”, spune directorului financiar al grupului, Dumitru Dragomir, conform Ziarul Financiar.

Saptamana trecuta Senatul a decis ca Split TVA sa se aplice numai firmelor care au contracte cu statul, desi initial se anuntase ca va fi aplicata tuturor jucatorilor din economie.

„Eu merg pe ideea sa fie obligatoriu numai pentru firmele care au relatii cu statul, apoi pentru restul sa fie optionala aceasta masura, cu sau fara un termen anume. Daca masura este buna, celelalte firme se vor inghesui sa o aplice”, a spus Eugen Teodorovici, presedintele Comisiei de Buget-Finante din Senat.

Contabun.ro a publicat si:
*OPANAF 2743/2017: aprobarea formularului 086 (Notificare privind optiunea de aplicare a mecanismului de plata defalcata a TVA)
*Sistemul privind plata defalcata a TVA (PDTVA): material informativ ANAF

(Visited 394 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 + two =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.