Sinteza saptamanii 2-6 octombrie (CIM 2017: Model decizie de suspendare a contractului individual de munca…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.
*CIM 2017: Model decizie de suspendare a contractului individual de munca
Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.

*OPANAF 2856/2017: criteriile in functie de care Fiscul da cod de TVA au devenit publice
In Monitorul Oficial nr. 780 din 3 octombrie 2017 a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr. 2856 din 2 octombrie 2017 privind stabilirea criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal in cazul inregistrarii si anularii inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, pentru aprobarea Procedurii privind evaluarea riscului fiscal pentru persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) si c) si alin. (12) lit e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru aprobarea Procedurii de inregistrare, la cerere, in scopuri de taxa pe valoarea adaugata potrivit art. 316 alin. (12) lit e) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum si pentru aprobarea Procedurii de anulare, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a persoanelor impozabile care prezinta risc fiscal ridicat potrivit art. 316 alin. (11) lit. h) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

*ITM, despre munca la negru:”Putem sista locul de munca”
Odata cu publicarea, la inceputul lunii august, in Monitorul Oficial a OUG nr. 53 au aparut si cateva noutati in ceea ce priveste relatiile de munca.

*Depunere declaratii rectificative: speta ANAF
e pot depune de catre contribuabili declaratii fiscale rectificative prin care sunt individualizate obligatii de plata suplimentare pentru perioadele fiscale pentru care s-a implinit termenul de prescriptie a dreptului de a stabili obligatii fiscale?

*Au inceput inscrierile pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal. Ce aptitudini se cer
Camera Consultantilor Fiscali (CCF) organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti. Inscrierile se fac in perioada 2-20 octombrie, iar examenul va avea loc in data de 4 noiembrie.

*OPANAF 2853/2017 : modificare proceduri de schimbare a domiciliului fiscal (MO 783/2017)
In Monitorul Oficial nr. 783 din 3 octombrie 2017 a fost publicat – Ordinul presedintelui ANAF nr. 2853 din 29 septembrie 2017 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.845/2015 pentru aprobarea procedurilor de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.

(Visited 584 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.