Angajatorii vor plati 2% din fondul de salarii catre stat, de la 1 ianuarie 2018

Angajatorii vor plati 2% din fondul de salarii, incepand de anul viitor, cea mai mare parte din bani intrand la bugetul de stat, a anuntat, joi, Ionut Misa, ministrul Finantelor Publice.


„2% nu inseamna integral fondul de salarii. O parte din acest 2% se va constitui ca venit la bugetul de stat, urmand ca, ulterior, de la bugetul de stat sa fie acoperite finantari pentru partea de sanatate si pentru partea de asigurari sociale. Vor fi aceste doua componente. Practic, 90% va merge la bugetul de stat pentru a acoperi diverse destinatii in functie de solicitarile bugetare si 10% va merge catre sprijinirea tuturor salariatilor care se vor confrunta cu situatii deosebite in caz ca angajatorul intra in insolventa si nu le achita obligatiile”, a spus Misa.

Potrivit sursei citate, s-a stabilit ca este mai bine sa ramana si in sarcina angajatorului plata unor contributii si sa nu se transfere integral acestea doar in sarcina angajatului, iar angajatorul sa nu mai aiba niciun fel de responsabilitate.

El a mai aratat ca 2% se va aplica pentru toti contribuabilii persoane fizice si juridice care au calitatea de angajator, atat la stat cat si la privat.

Sursa: AGERPRES

(Visited 755 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.