ITM: prelungirea termenului de transmitere in Revisal a majorarii salariului

ITM Suceava a publicat recent o informare privind propunerea de modificare a HG privind registrul general de evidenta a salariatilor care vizeaza in principal perioada pe care angajatorii o vor avea la dispozitie sa completeze si sa transmita in REVISAL salariul de baza lunar brut indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca sau, dupa caz, in contractul colectiv de munca, in special, in contextul transferului contributiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

Astfel, in propunerea de modificare a HG se stabileste un termen de 20 de zile lucratoare pentru transmiterea in REVISAL a oricarei modificari a salariului de baza lunar brut, a indemnizatiilor, sporurilor, precum si ale altor adaosuri, prevazute in contractul individual de munca sau, dupa caz, in contractul colectiv de munca.

Exceptie vor face situatiile in care modificarea se produce ca urmare a unei hotarari judecatoresti, cand transmiterea in registru se face in termen de 20 de zile lucratoare de la data la care angajatorul a luat cunostinta de continutul acesteia.

Propunerea mai stabileste ca:

Orice modificare a datelor de identificare ale angajatorului, respectiv a datelor de identificare ale salariatilor se vor transmite in registru in termen de 3 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii.

Perioada, cauzele de suspendare si data incetarii suspendarii contractului individual de munca, mai putin cazurile de suspendare in baza certificatelor medicale, se transmit cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii, cu exceptia situatiei absentelor nemotivate cand transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii.

Atragem atentia ca prevederile de mai sus nu se aplica momentan. Nu avem inca un act normativ in acest sens.

Contabun.ro a mai publicat si:
Proiect de inlocuire a HG nr.500/2011: Suspendarea CIM se va inregistra in Revisal cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii

HG nr.846/2017: salariul minim de 1900 lei de la 01.01.2018, publicata in Monitorul Oficial

Initierea negocierii colective obligatorie in perioada 20.11.2017 – 20.12.2017, chiar si pentru angajatorii cu mai putin de 21 salariati. Amenda poate ajunge la 10 000 lei

 

savciuc1Autor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 6,323 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 7 = thirty five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.