REVISAL vs REGES. Care este diferenta?

Registrul general de evidenta a salariatilor, cunoscut si sub denumirea de Revisal, a fost stabilit cu scopul de a inlocui carnetele de munca reglementate de Decretul nr.92/1976, abrogat la 1 ianuarie 2011.

Revisal-ghid practic

A se veadea lucrarea “Revisal – ghid practic de completare si transmiterecare prezinta sfaturi, indrumari, raspunsuri, exemple practice la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal, dar si modele si formulare necesare la intocmirea, completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor.

 

 

Registrul general de evidenta a salariatilor este o aplicatie informatica, pusa la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia Muncii, folosita pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, in conformitate cu prevederile HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Aceasta aplicatie, cu rolul de a asigura evidenta elementelor esentiale ale contractului individual de munca incheiat intre angajator si salariat, permite inregistrarea de informatii intr-o baza de date proprie angajatorilor si transmiterea acestora catre baza de date constituita la nivel national de Inspectia Muncii.

Aplicatia Revisal poate fi descarcata gratuit de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii, accesand site-ul www.inspectiamuncii.ro, de catre orice angajator si poate gestiona simultan, in mod independent, mai multe registre electronice ale mai multor angajatori.

Registrul general de evidenta a salariatilor poate fi completat de catre angajatori si cu ajutorul aplicatiilor informatice proprii de gestiune a salariatilor. Aceste aplicatii trebuie sa cuprinda si sa furnizeze elemente obligatorii similar aplicatiei informatice puse la dispozitie de Inspectia Muncii. Specificatiile tehnice ale fisierelor pot fi obtinute de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii www.inspectiamuncii.ro sau de la sediul inspectoratelor teritoriale de munca.

Sub aspectul constituirii, stocarii si utilizarii bazelor de date, registrul general de evidenta a salariatilor este supus exigentelor Legii nr.677/2001 pentru asigurarea protectiei datelor cu caracter personal.

Referitor la celalalt termen mentionat in titlul acestui capitol, Reges, acesta reprezinta denumirea portalului online in vederea depunerii registrului electronic, care poate fi accesat la adresa https://reges.inspectiamuncii.ro/.

In portalul online Reges pot fi incarcate doar fisiere in format .rvs generate de aplicatia Revisal (versiunea actuala 6.0.6). In cazul in care angajatorii utilizeaza o alta aplicatie decat Revisal pentru generarea registrului, este necesara validarea fisierului.xml cu ajutorul aplicatiei Revisal, urmand sa fie incarcat pe portalul Reges fisierul obtinut in urma validarii.

Contabun.ro a mai publicat si:
* ITM: modificari REVISAL aduse de HG nr.905/2017 (oficial)
* HG 905/2017: registrul general de evidenta a salariatilor (HG 500/2011 se abroga)
* HG nr.905/2017: modificarea salariului pentru mutarea CAS si CASS la salariat se transmite in Revisal pana pe 31.03.2018

(Visited 6,173 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 4 = three

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.