Registrul de evidenta fiscala pentru PFA: info utile ANAF

Completarea Registrului de evidenta fiscala este obligatorie pentru contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se face in sistem real, adica, in principal, pentru PFA-uri, in vederea stabilirii venitului net anual, conform Codului fiscal.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere

 

Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente pentru care venitul net anual se stabileste pe baza normelor anuale de venit au obligatia sa completeze in Registrul de evidenta fiscala numai partea referitoare la venituri.

Scopul “Registrului de evidenta fiscala pentru persoanele fizice autorizate” este inscrierea informatiilor care stau la baza determinarii venitului net anual/ pierderii nete anuale cuprins/ cuprinse in “Declaratia privind veniturile realizate din Romania”.

Anual se va completa acest registru de catre contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se face in sistem real, in anul curent pentru intreaga perioada de activitate desfa surata in anul fiscal precedent, pana la data depunerii “Declaratiei privind veniturile realizate din Romania”, dar nu mai tarziu de termenul de depunere stabilit de lege, respectiv 25 mai.

Detalierea elementelor de calcul pentru stabilirea venitului net anual/pierderii nete anuale evidentiate in registru se face in functie de necesitati si specificul activitatii.

Persoanele fizice autorizate pot tine registrul fie in forma scrisa, fie in forma electronica, intr-un singur exemplar si se pastreaza la domiciliul fiscal al contribuabilului.

Contabun.ro a mai publicat si:
* OMFP 3254/2017: Registrul de evidenta fiscala pentru persoanele fizice care desfasoara activitati independente (PDF)

Modelul documentului a fost stabilit prin OMFP nr.3.254/ 2017 privind Registrul de evidenta fiscala pentru persoanele fizice, contribuabili p otrivit titlului IV din Legea nr.227/ 2015 privind Codul fiscal, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.10/ 5.01.2018. Obligativitatea completarii docum entului curge din momentul publicarii actului in Monitorul Oficial.

Sursa: DGRFP Galati

(Visited 1,830 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 + three =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.