OMMJS nr.489/2018: aprobarea modelului contractului de asigurare sociala si al actului aditional la acesta

Avand in vedere:
– prevederile art. 175 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cumodificarile si completarile ulterioare;
– prevederile art. 17 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 12/2017 privind organizarea sifunctionarea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale,
ministrul muncii si justitiei sociale
emite urmatorul ordin:

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi

 

ART. 1
Se aproba modelul contractului de asigurare sociala si al actului aditional la acesta, utilizate in sistemul public de pensii, prevazute in anexele nr. 1 si 2 care fac parte integranta din prezentul ordin.

ART. 2
Modelul contractului de asigurare sociala, aprobat prin prezentul ordin, se utilizeaza pentru asigurarea voluntara in sistemul public de pensii incepand cu data de 1 ianuarie 2018.

ART. 3
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale nr. 5/2011 pentru aprobarea modelului contractului de asigurare sociala, al actului aditional, al declaratiei individuale de asigurare, al comunicarii de modificare si al formularului de solicitare de incetare a declaratiei individuale de asigurare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 35 din 14 ianuarie 2011.

ART. 4
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
p. Ministrul muncii si justitiei sociale,
Gheorghita-Daniela Barbu,
secretar de stat
Bucuresti, 8 ianuarie 2018.
Nr. 489.

Descarca de aici OMMJS nr.489/2018, in format PDF

(Visited 1,040 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × 2 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.