Sinteza saptamanii 29 ianuarie-2 februarie (Cum anulez in Revisal o suspendare incetata introdusa gresit?..)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.
*Cum anulez in Revisal o suspendare incetata introdusa gresit?
Potrivit prevederilor art.4 alin.(1) lit.e) din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, orice modificare privind perioada, cauzele de suspendare si data incetarii suspendarii contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se transmit cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii, cu exceptia situatiei absentelor nemotivate cand transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii.

*ITM: Accesul la datele din registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL)
La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligati sa ii elibereze acestuia un extras din registru, datat si certificat pentru conformitate, sau o adeverinta care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca si in specialitate, astfel cum rezulta din registru si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

*Declaratia 112: proiect de modificare a D112 (2018)
Pe site-ul Ministerului de Finante a fost publicat un proiect legislativ care vizeaza aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (D112).

*Conturi noi pentru monografii salarii 2018: proiect MFP, modificare Reglementari contabile
Pe site-ul MFP a fost publicat un Proiect Ordin privind completarea unor reglementari contabile, pe care vi-l prezentam in textul de fata.

*Registrul de evidenta fiscala pentru PFA: info utile ANAF
Completarea Registrului de evidenta fiscala este obligatorie pentru contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se face in sistem real, adica, in principal, pentru PFA-uri, in vederea stabilirii venitului net anual, conform Codului fiscal.

*CIM 2018: durata contractului individual de munca (info inspectia muncii)
Contractul individual de munca se incheie, de regula, pe durata nedeterminata. Prin exceptie, contractul individual de munca se poate incheia si pe durata determinata, in conditiile expres prevazute de lege.

*OMMJS nr.489/2018: aprobarea modelului contractului de asigurare sociala si al actului aditional la acesta

(Visited 430 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.