Radiere contract sau salariat din Revisal – situatii cand poate fi folosita

Radierea este operatia care permite radierea unui salariat existent in registrul unui angajator ca urmare a inregistrarii eronate a acestuia si pentru care nu a fost inregistrat niciun contract de munca sau pentru care au fost radiate toate inregistrarile de contract de munca.

Radierea poate fi folosita si pentru radierea unui contract existent in registrul unui angajator, asociat unui anumit salariat, ca urmare a inregistrarii eronate a acestuia.

Revisal-ghid practic

LucrareaRevisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizata la zi, prezinta obligatiile angajatorului in ceea ce priveste completarea si inregistrarea in aplicatia Revisal si transmiterea registrului catre ITM, sfaturi, indrumari, raspunsuri, exemple practice la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal, contine si 7 modele si formulare necesare la intocmirea, completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor.

 

Radierea se poate face apasand  butonul “Radiere” pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea “Salariati”, pentru radierea unui salariat, sau in in sectiunea “Contracte”, pentru radierea unui contract asociat unui salariat.

Mentionam ca prin utilizarea radierii, salariatii sau contractele nu vor fi sterse, ci vor fi bifate ca radiate, astfel incat sa se evidentieze introducerea eronata a acestora.

Optiunea “Radiere” se va utiliza doar in cazul in care un contract sau salariat au fost introduse eronat in contul altui angajator.

Pentru a corecta sau modifica anumite informatii, se vor utiliza butoanele „Corectie” sau „Modificare” .

Totusi, in cazurile-limita de erori, dintre care unele sunt exemplificate mai jos, care nu pot fi corectate prin functiunile puse la dispozitie de aplicatia Revisal, se opereaza radierea contractului eronat, urmata de reluarea inregistrarii contractului in mod corect si a tuturor modificarilor survenite in timp, pana la zi, operatiuni asociate cu transmiterea registrului dupa fiecare actualizare efectuata:

– suspendari / detasari incetate pentru care trebuie corectate alte elemente decat data incetarii;

– suspendari / detasari incetate – anterioare unei alte suspendari / detasari, pentru care trebuie corectate unul sau mai multe elemente;

– suspendari / detasari incetate care trebuie eliminate, fiind inregistrate in mod eronat pentru un contract;

– contracte dublate in baza de date centrala privind registrul ca urmare a unor depuneri de registru efectuate in mod necorespunzator. Modalitatea de remediere a acestui tip de situatie este prezentata la punctul urmator;

– salariati cu CNP-uri inversate, si care, prin corectare determina asocierea unuia dintre salariati istoricului celuilalt (ex: salariat 1 cu CNP1 se inregistreaza cu CNP2 al salariatului 2; prin corectarea CNP-ului salariatului 1, CNP-ul salariatului 2 a devenit identificator istoric al salariatului; se inregistreaza salariatul 2 cu CNP2; se genereaza registrul, care contine datele de registru ale ambilor salariati). Acest tip de operare si transmitere de date conduce, in baza de date centrala privind registrul, la alterarea istoricului salariatilor implicati iar remedierea situatiei necesita radierea contractului si a salariatului inregistrat initial cu CNP eronat.

Optiunea “Radiere” poate fi folosita si pentru rezolvarea cazurilor in care un salariat are un contract dublat la acealasi angajator din cauza introducerii eronate in aplicatie (conform exempului de mai jos):

– salariat 1, numar contract 1, data contract 1;

– salariat 1, numar contract 1, data contract 2, fara data contract istoric.

Rezolvarea in aceasta situatie este urmatoarea:

 1. Instalarea aplicatiei Revisal 6.0.5/6.0.6 pe o alta statie de lucru (pas optional).
 2. Inregistrarea in aplicatia Revisal a unui nou angajator care sa contina datele celui curent, cu detaliile corecte.
 3. Inregistrarea salariatului pentru care exista contractul dublat.
 4. Inregistrarea contractului eronat si radierea acestuia, cu mentiunea ca pentru acest caz este necesar sa fie radiat numai contractul nu si salariatul.
 5. Inregistrarea contractului corect.
 6. Generarea fisierului .rvs ce contine contractul radiat.
 7. Incarcarea fisierului pe portalul online Reges sau la ghiseul inspectoratului teritorial de munca de care apartine angajatorul.
 8. Stergerea angajatorului creat special la punctul 2 pentru corectia contractului dublat.

Urmatoarele fisiere ce vor fi depuse pe portalul online este necesar sa fie generate din aplicatia Revisal ce contine toate contractele angajatorului.

savciuc1Autor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 12,574 times, 4 visits today)

2 Responses to Radiere contract sau salariat din Revisal – situatii cand poate fi folosita

 1. Mircea Gabriel says:

  Am preluat de curand o firma d.p.d.v. contabil. A venit starea de urgenta si cum se spune contabilul trebuie sa le faca pe toate inclusiv partea cu REVISAL(somajul tehnic). Zis si facut, m-am apucat conform datelor pe care le detineam si am reconstituit REVISAL. Am transmis datele si dupa un timp suntem sunati de la ANOFM ca persoana pentru care se cerea somaj tehnic figureaza in REGES cu 3 contracte. Al meu corect si suspendat, iar in urma cautarilor alte 2 contracte ACTIVE “mostenite” si transmise de vechiul contabil. AJOFM spune ca nu plateste somajul daca nu anulez cele doua contracte active. Din prezentarea subiectului de mai sus intrebarea e urmatoarea: Procedura e aceeasi precum celei de mai sus mai putin pct.5?

  Va multumesc!

 2. diana says:

  Buna ziua. Am o problema. anul trecut in sept am inregistrat un contract unui salariat care a fost detasat de la o alta unitate de invatamant.abia acum dupa 1 an, am aflat ca in cazul detasarii unui salariat la unitatea unde este detasat nu se incheie un nou contract de munca. ce fac in cazul acesta? mai pot radia acel contract in revisal?

Leave a Reply

Your email address will not be published.