OPANAF nr.1155/2018: s-a modificat Declaratia Unica

In Monitorul Oficial nr.405 din 11.05.2018 a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1155 din 27 aprilie 2018 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 888/2018 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului (212) „Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice“.

In continuare va prezentam principalele modificari aduse de OPANAF nr.1155:
*La anexa nr.1, modelul formularului „Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice“ se modifica prin eliminarea indicativului numeric „212“, prevazut in dreapta sus, pe prima pagina a formularului.

*La anexa nr.1, in cuprinsul formularului „Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice“, sintagma „(212) Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice“ se inlocuieste cu sintagma „Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice“.

*La anexa nr. 2, titlul anexei se modifica si va avea urmatorul cuprins:”Instructiuni de completare a formularului «Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice»”

*La anexa nr. 3, titlul anexei se modifica si va avea urmatorul cuprins: “Caracteristici de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si pastrare a formularului «Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice»”

Contabun.ro a mai publicat si:
* OMFP 1938/2018: procedura asistenta acordata de primarii pentru declaratia unica
* Declaratia Unica 212: precizari suplimentare ANAF

(Visited 1,090 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.