Olguta Vasilescu: De la 1 ianuarie, salariu minim diferentiat in functie de studii si vechime

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat duminica seara, la Antena 3, ca Guvernul va da, la urmatoarea sedinta, o Ordonanta de Urgenta pentru schimbarea Codului Muncii, astfel incat salariul minim sa fie diferentiat in functie de studii.

*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

„La urmatoarea sedinta de Guvern, saptamana viitoare, vom avea o Ordonanta de Urgenta de modificare a Codului Muncii. In Codul Muncii se vorbeste de salariul minim, dar nu de salariul minim diferentiat in functie de studii. Primul pas este modificarea Codului Muncii. Dupa ce se modifica, vom veni cu hotarare de Guvern”, a declarat Olguta Vasilescu.

Potrivit ministrului, salariul minim pe economie ar urma sa creasca de la 1 ianuarie la 2.080 de lei si respectiv 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare.

„De la 1 ianuarie ar urma sa fie salariu minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei si, pentru cei care au minim 15 ani vechime, tot 2.350 de lei”, a anuntat Olguta Vasilescu.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Model act aditional majorare salariu, actualizat la zi
*Model decizie colectiva de majorare a salariului minim

(Visited 1,889 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.