Dosarul personal al salariatului: acte, modele si formulare necesare – actualizat ianuarie 2019

Fiecare angajator are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare salariat. Acest lucru rezulta atat din revederile art.7 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cat si din prevederile art.34 din Codul muncii.

Dosarul personal se intocmeste pentru toti salariatii societatii, se pastreaza in bune conditii la sediu si se prezinta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.

Intrucat legiuitorul nu enumera in mod limitativ si expres documentele incluse in dosarul personal al salariatului, acest lucru a condus la o practica diferita la nivelul inspectoratelor teritoriale de munca. In plus, pentru a respecta prevederile legale dar si pentru a se pune la “adapost” in relatia cu salariatii, angajatorul trebuie sa intocmeasca si o serie de alte documente.

DOSARUL-PERSONAL-AL-SALARIATULUILucrarea Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizata ianuarie 2019, va prezinta actele care ar trebui sa se regaseasca in dosarul personal al salariatului, dar si 69 de modele si formulare necesare si indicatii privind completarea lor.

 

 

In data de 02.01.2019, lucrarea a fost actualizata, astfel:
– au fost aduse completari documentului in baza prevederilor OUG nr.114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, publicata in Monitorul Oficial nr. 1116 din 29 decembrie 2018. Astfel, au fost actualizate formularele/notele de subsol a formularelor: 42. Declaratie pe propria raspundere a salariatului la angajare; 43. Declaratie pe propria raspundere a salariatului incadarat in baza unui contract individual de munca cu timp partial; 44. Model declaratie pe propria raspundere a salariatului privind veniturile realizate in baza a doua sau mai multe contracte individuale de munca, a caror baza de calcul cumulata este cel putin egala cu salariul minim brut pe tara;
– a fost redenumit formularul 15. Decizie colectiva de majorare a salariului minim in Decizie colectiva / de constatare privind majorarea salariului prin efectul legii. Au fost actualizate formularul si notele de subsol si in baza prevederilor OUG nr.114/2018.

Contabun.ro a mai publicat și:
*Dosarul personal al salariatului: vezi ce acte trebuie sa contina un dosar complet
*Dosarul personal al salariatului: obligatia angajatorului privind eliberarea actelor din dosar si termenul de eliberare

(Visited 1,109 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.