Neconcordante intre D 112 si Revisal: cum si unde verificam

ANAF a inceput sa trimita angajatorilor, prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), situatii pentru anul 2018 privind neconcordantele intre numarul de salariati inregistrati in Revisal si cel declarat in D 112 „Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”.

In situatia in care un angajator primeste o astfel de situatie, cu diferente privind numarul de salariati intre cele doua baze de date, pentru a afla de unde vin diferentele, trebuie sa solite un raport cu detalii din Spatiul Privat Virtual (solicitare informatii, la tip document se alege detalii privind neconcordanta intre Revisal si D 112 si se trimite solicitarea). Raportul se incarca in SPV in cateva minute si cuprinde CNP-urile cu „problema”, pe fiecare luna.

Avand CNP-urile putem identifica de unde vine problema. In general diferentele vin de la incetarile cu prima zi lucratoare din luna urmatoare, de la contractele radiate, dar fara a fi incetate inainte, de la inregistrarile eronate in Revisal, etc.

savciuc1Autor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 8,857 times, 1 visits today)

6 Responses to Neconcordante intre D 112 si Revisal: cum si unde verificam

 1. Ioan-Iuliu Szakacs says:

  Diferentele care “vin de la incetarile cu prima zi lucratoare din luna urmatoare, de la contractele radiate, dar fara a fi incetate inainte” reprezinta o eroare a softului de comparare.

  In primul caz este respectata legislatia si in ceea ce priveste inregistrarea in Revisal dar si in declaratia 112.

  In al doilea caz consider aberant sa faci operatiuni, chiar si de incetare, in cazul unui contract care a fost inregistrat din greseala, apoi radiat.

 2. Antonela Savu says:

  Buna ziua,

  Si firma noastra a primit o situatie. Cum trebuie sa procedam daca avem cateva diferente de la contractele radiate? Multumesc anticipat.

 3. Marcela Berceanu says:

  Buna ziua,
  Mi se pare chiar aiurea , exact se respecta legislatia in sensul ca daca s-a facut incetarea in revisal cu prima zi in care nu mai e salariat, respectiv 03.12.2018, el apare in revisal, dar neavind zile lucrate in decembrie in 112 nu mai apare. Ce ar trebui facut?

 4. SI firma noastra am primit aceasta situatie si am ajuns la concluzia ca diferentele sunt contractele suspendate pentru concediu de cresterea copilului cea ce este normala.

 5. De la contractele suspendate nu ar trebui sa apara diferente.

 6. DARK says:

  Am si eu doua diferente provenind de la salariati radiati. Am vorbit la ITM si au zis ca pt justificare sa fac solicitare la ei si imi dau lista salariatilor activi ,unde nu apar cei radiati si asa avem justificare pentru un eventual control.

Leave a Reply

Your email address will not be published.