Concediul medical se suprapune cu o zi lucrata de salariat. Cum procedam?

Intrebare: Salariatul a fost prezent la munca, dar dupa ce a plecat de la munca s-a simtit rau si medicul i-a eliberat certificat medical si pentru aceasta zi. Cum procedam, pontam salariatul in medical si in ziua in care a muncit?

Raspuns Elena Savciuc, expert legislatia muncii: Potrivit prevederilor art.33 alin.(5) din Normele de aplicare a prevederilor OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul nr.15/1311/2018, in situatia in care asiguratilor prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. A si B din OUG nr.158/2005, li se acorda certificat de concediu medical in aceeasi zi in care au desfasurat activitatea in cadrul programului complet de lucru, indemnizatia se va acorda numai pentru zilele urmatoare celei in care a fost acordat certificatul.

Prin  urmare, avand in vedere prevederile de mai sus, apreciem ca in situatia in care salariatul este prezent la munca conform normei din contract, iar apoi ne aduce certificat medical care cuprinde si ziua lucrata, acesta va fi pontat in ziua respectiva prezent la locul de munca si platit corespunzator pentru activitatea prestata. Indemnizatia i se va acorda incepand cu ziua urmatoare celei in care a fost acordat certificatul medical. Iar pentru a evidentia faptul ca certificatul medical se suprapune cu o zi lucrata de salariat, apreciem ca in rubrica „Observatii“ a certificatului de concediu medical se va inscrie ca prima zi a certificatului medical se suprapune cu o zi in care salariatul a desfasurat activitate in cadrul programului complet de munca, ca certificatul medical a fost eliberat dupa terminarea programului.

Contabun.ro a mai publicat si:
(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
(EDITABIL)Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi
(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

Asavciuc1utor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 3,704 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one + 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.