Aplicare sanctiune displinara: reducerea salariului se opereaza in Revisal? Afla aici raspunsul

Intrebare: Buna ziua! In cazul aplicarii sanctiunii disciplinare unui salariat: “reducerea salariului de baza pe o durata de 1-3 luni cu 5-10 %”, operati in Revisal reducerea salariului?

Raspuns Elena Savciuc, expert legislatia muncii www.contabun.ro: HG 905/2017 prevede la art.4 alin.(3) ca orice modificare a salariul de baza lunar brut, indemnizatiilor, sporurilor, precum si a altor adaosuri, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca sau, dupa caz, in contractul colectiv de munca se transmite in registru in termen de 20 de zile lucratoare de la data producerii modificarii.

Exceptie fac situatiile in care modificarea se produce ca urmare a unei hotarari judecatoresti cand transmiterea in registru se face in termen de 20 de zile lucratoare de la data la care angajatorul a luat cunostinta de continutul acesteia.

Reducerea salariului ca si sanctiune disciplinara reprezinta o modificare unilaterala a salariului, pe durata determinata, si parearea mea ca aceasta modificare se opereaza in Revisal.

Ca si document in baza caruia se opereaza modificarea in Revisal (si reducerea salariului si revenirea la salariului din contract) avem decizia de sanctionare.

savciuc2Autor: Elena Savciuc, expert legislatia muncii
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Este autoarea lucrarilor:
(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizat la zi
(EDITABIL) Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare, actualizat la zi
(EDITABIL)145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

(Visited 1,215 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 × = four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.