Registrul entitatilor pentru care se acorda deduceri fiscale: info suplimentare ANAF

Incepand cu data de 1 aprilie 2019,
-sponsorizarile efectuate de persoanele juridice, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, vor putea fi scazute din impozitele datorate, conform legii, doar daca beneficiarii sunt inscrisi la data incheierii contractului in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale (articolul 25 alineatul (4) litera i) si articolul 56 alineatul (1,1) din Codul fiscal)
-sumele acordate de catre persoanele fizice in limita unei cote de pana la 3,5% din impozitul anual pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult vor fi virate in contul acestor beneficiari daca la momentul platii acestora de catre organul fiscal sau angajatorul/platitorul de venit respectivele entitati figureaza in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale (articolul 123.1 din Codul fiscal)

Descarca de aici articolul informativ Registrul entitatilor pentru care se acorda deduceri fiscale, elaborat de catre DGRFP Brașov

Contabun.ro a mai publicat și:
*(PDF) OPANAF 819/2019: aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entitatilor/unitatilor de cult

(Visited 523 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 − = four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.