10 aprilie este termenul limita pentru depunerea a patru declaratii fiscale

10 aprilie este termenul limita pentru depunerea urmatoarelor declaratii:

– Formular 010 ”Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica” sau formularul 700 “Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal” dupa caz, se depune de catre:
– persoanele juridice care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire (300.000 lei).
– persoanele juridice impozabile, a caror perioada fiscala este luna/trimestrul, care solicita scoaterea din evidenta ca platitor de TVA in conditiile in care nu au depasit cifra de afaceri de 300.000 lei atat in anul 2018, cat si in anul in curs pana la data solicitarii.

– Formular 020 ”Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal” sau formularul 700 “Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal” dupa caz, se depune de catre:
– persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale, care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire (300.000 lei).
– persoanele juridice impozabile, a caror perioada fiscala este luna/trimestrul, care solicitascoaterea din evidenta ca platitor de TVA in conditiile in care nu au depasit cifra de afaceri de 300.000 lei atat in anul 2018, cat si in anul in curs pana la data solicitarii.

– Formular 070 ”Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercitaprofesii liberale” sau formularul 700 “Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal” dupa caz, se depune de catre:
– persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercitaprofesii liberale care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire (300.000 lei).
– persoanele fizice impozabile, a caror perioada fiscala este luna/trimestrul, care solicitascoaterea din evidenta ca platitor de TVA in conditiile in care nu au depasit cifra de afaceri de 300.000 lei atat in anul 2018, cat si in anul in curs pana la data solicitarii.

– Formularul 087 “Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori”, se completeaza de persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale sau intreprinderile familiale, cu sediul activitatii economice in Romania, care realizeaza activitati de productie agricola sau de servicii agricole asa cum sunt prevazute la art. 3151 alin. (1) lit. c) si d) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si care nu realizeaza alte activitati economice sau realizeazasi alte activitati economice a caror cifra de afaceri anuala este inferioaraplafonului de scutire (300.000 lei).

Sursa: DGRFP Ploiesti

(Visited 815 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + = 13

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.