Subventii de care pot beneficia angajatorii care incadreaza in munca absolventi

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca aplica o serie de masuri active care au ca scop integrarea pe piata muncii a somerilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(MODELE EDITABILE) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizate la zi

In conformitate cu prevederile art.80 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor de somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, agentii economici care incadreaza in munca,pe perioada nedeterminata absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, o subventie in cuantum de 2.250 lei.

Angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata absolventi din randul persoanelor cu handicap primesc aceasta subventie pe o perioada de 18 luni.

Prin absolvent ai unei institutii de invatamant se intelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in conditiile legii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional,special,liceal,postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.

Subventia se acorda incepand cu data incheierii conventiei intre angajator si agentia de ocupare.

Suma lunara se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat de catre persoanele incadrate.

Potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor de somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, pentru ca angajatorii sa poata beneficia de subventie, persoanele pe care le angajeaza trebuie sa fie inregistrate in baza de date a agentiei de ocupare a fortei de munca unde isi are domiciliul sau resedinta, iar raporturile de munca sa fie mentinute cel putin 18 luni.

Trebuie precizat faptul ca de aceasta subventie beneficiaza angajatorii care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant care la data absolvirii studiilor nu aveau raporturi de munca sau serviciu.

Contabun.ro a mai publicat și:
*Subventii acordate angajatorilor care incadreaza in munca someri
*Comunicarea locurilor de munca vacante catre ANOFM – obligatorie pentru angajatori (amenda intre 3000 lei si 5000 lei)

sursa: ANOFM

(Visited 487 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six − = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.