La o societate intrata in insolventa cine poate face concedierea angajatilor? Vezi aici raspunsul specialistilor

Intrebare: La o societate intrata in insolventa cine poate face concedierea angajatilor, administatorul societatii sau administratorul judiciar?
Raspuns Elena Savciuc, expert legislatia muncii www.contabun.ro: Potrivit prevederilor art.123 alin.(8) din Legea 85/2014, dupa data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitorului se va putea face de urgenta de catre administratorul judiciar/lichidatorul judiciar.

Administratorul judiciar/Lichidatorul judiciar va acorda personalului concediat doar termenul legal de preaviz. In cazul in care sunt incidente dispozitiile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in ceea ce priveste concedierea colectiva, termenele prevazute de art. 71 si art. 72 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se reduc la jumatate.

Contabun.ro a mai publicat și:
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi

(Visited 771 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 1 = eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.