Ucenicia la locul de munca: info ANAF (contractul de ucenicie, durata program etc)

Ucenicia reprezinta formarea profesionala realizata la locul de munca in baza unui contract de ucenicie pentru persoanele cu varsta de peste 16 ani. Programul de formare profesionala prin ucenicie la locul de munca constituie parte integranta a contractului de ucenicie.

Formarea profesionala realizata la locul de munca in baza unui contract de ucenicie ,se organizeaza la initiativa angajatorilor, de furnizori de formare profesionala autorizati in conditiile O.G. nr.129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

Angajatorii care doresc sa organizeze activitati de ucenicie au datoria sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene/municipiul Bucuresti (AJOFM/AMOFM),i n a caror raza teritoriala isi au sediul, respectiv domiciliul, locurile de munca vacante care pot fi ocupate prin incheierea de contracte de ucenicie,in termen de 5 zile de la vacantare.

Comunicarea se face prin completarea de catre angajator a unui formular tipizat,pus la dispozitie de catre AJOFM/AMOFM.

Act normativ:
*Legea nr.279/2005 privind ucenicia la locul de munca, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
*Hotararea de Guvern nr.855/2013 modificata si completata, pentru aprobarea normelor metodologice privind aplicarea prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca;

Descarca de aici materialul informativ elaborat de catre ITM Alba privind ucenicia: informatii_utile_privind_ucenicia_la_locul_de_munca_internship

Contabun.ro a mai publicat si:
* Ucenicia la locul de munca si stagiul profesional: info suplimentare ANOFM
* Subventii majorate la 2.250 lei pentru angajatorii care incadreaza persoane din grupuri vulnerabile sau care incheie contracte de ucenicie sau de stagiu

(Visited 467 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three × = 18

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.