Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii va invita sa participati la UNELM FEST 2019

Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii (UNELM) organizeaza in perioada 06-07 mai 2019 Summitul International al Expertilor in Legislatia Muncii si Conferinta Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii.

Evenimentul va reuni profesionisti ai legislatiei muncii din Romania, Italia, Spania, Canada, Japonia si Coreea de Sud care vor da solutii problemelor aparute in practica.

Se vor aborda teme privind detasarea transnationala, angajarea strainilor in Romania, criza fortei de munca si stabilitatea angajatilor, raspunderea disciplinara, raspunderea patrimoniala, Revisal sau GDPR in relatiile de munca.

In cadrul evenimentului isi vor expune opiniile cele mai puternice si importante voci ale momentului din domeniul dreptului muncii, dupa cum urmeaza:
➢ Alexandru Ticlea – Avocat, Prof. univ. dr.- Presedinte de onoare UNELM
➢ Magda Volonciu – Avocat, Prof. univ. dr.- Membru de onoare UNELM
➢ Raluca Dimitriu – Prof. univ. dr.- Membru de onoare UNELM
➢ Marina Elvira Calderone – Presedintele Ordinului Consultantilor de Munca din Italia
➢ Ricardo Gabaldón – Preşedintele Consiliului General al Consultantilor in Securitate Sociala din Spania
➢ Anthony Ariganello – Presedintele Ordinului Consilierilor in Resurse Umane Acreditati din Canada
➢ Kenzo Onishi – Presedintele Federatiei Expertilor in Munca si Securitate Sociala din Japonia
➢ Park Young Ki – Presedintele Expertilor in Munca Acreditati din Coreea de Sud .

De asemenea, vor participa reprezentanti ai Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, ai Inspectiei Muncii si ai Inspectoratului General pentru Imigrari.

Cele doua zile de dezbateri vor avea loc la Institutul National de Statistica din Bucuresti.

Corneliu BENTE, Presedintele UNELM:
„Pe fondul crizei de forta de munca si a dinamicii legislatiei muncii, angajatorii sunt nevoiti sa faca fata schimbarilor rapide si sa infrunte provocari majore determinate atat de mondializarea pietelor cat şi de introducerea noilor tehnologii. Aceste consecinte se resimt in mod direct pe piata muncii, indeosebi in domeniul serviciilor şi a productiei. Consolidarea coeziunii economice si sociale, promovarea inovarii, accesul la informare, calificarea profesionala si promovarea incluziunii sociale sunt raspunsuri indispensabile pe care trebuie sa le gasim.

Astfel, firmele trebuie sa realizeze un echilibru intre nevoile organizatiei (termenele stranse de livrare, productivitatea, satisfactia clientilor, inovarea, cresterea cotei de piata) si nevoile si interesele angajatilor (invatarea si formarea continua, dezvoltarea competentelor profesionale, evolutia in cariera si un echilibru mai bun intre viata profesionala si personala). Din aceasta cauza, initiativele de flexibilitate ar putea constitui o optiune interesanta pentru relatiile de munca stabile si echitabile.

In acest context, al modificarilor complexe ale legislatiei muncii si securitatii sociale la nivel national si comunitar este necesar sa existe un profesionist de inalta calificare care sa poata interpreta si aplica normele europene si care sa asigure transpunerea acestora in procedurile interne ale fiecarei companii iar Expertul in legislatia muncii este singura figura profesionala, cu competente multidisciplinare care ar putea ajuta companiile si lucratorii, deopotriva.

Toate aceste probleme le vom dezbate in cadrul UNELM Fest 2019: Summitul International al Expertilor in Legislatia Muncii si Conferinta Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii.„

Informatii despre eveniment se gasesc la urmatoarea adresa: www.unelm.ro.

Pentru inscrieri si detalii: telefon: 0720548029 sau adresa de email: office@unelm.ro.

(Visited 224 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 × = two

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.